تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه به مناسبت هفته پژوهش
تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه به مناسبت هفته پژوهش
تنظیم و تبعیت از پیوست سلامت برای همه طرح های توسعه ضامن سلامت عمومی مردم است و در اجرای همه برنامه ها و فعالیت های صنعتی، اقتصادی و اجتماعی ضرورت دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این موضوع خواستار ایفای نقش جدی پژوهشگران حوزه بهداشت و درمان در تدوین پیوست سلامت برای طرح های توسعه محور استان و منطقه جنوب شرق کشور شد و گفت: ظرفیت های متعدد انسانی و تخصصی موجود در دانشگاه علوم پزشکی می تواند خیلی بیشتر از آنچه هست در خدمت توسعه اجتماعی و ارتقاء شاخص های سلامت مردم قرار گیرد.
دکتر سید محمد هاشمی شهری در جلسه تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به توفیقات چشمگیر مدافعان سلامت در ارائه خدمات مطلوب به مردم گفت: تحلیل و تبیین دلائل علمی این موفقیت و ورود به عرصه عوامل اقتصادی و اجتماعی تاثیر گذار بر سلامت از دیگر محورهای تحقیقاتی و پژوهشی سلامت محور در استان سیستان و بلوچستان است.
وی با تاکید بر ضرورت پایبندی به روش شناسی علم و ترویج فلسفه تحقیق و پزوهش در جامعه گفت: باید این تفکر منطقی را در جامعه نهادینه کنیم که هر کس که قصد اظهار نظر در حوزه های تخصصی را دارد از مسیر تحقیق و پژوهش به جنبه ها و ابعاد مختلف آن پدیده آگاهی پیدا کند و سپس در آن زمینه اظهار نظر نماید.
دکتر هاشمی شهری با اشاره به اهمیت رعایت انصاف، پایبندی به اخلاق و تبعیت از روش های علمی در همه فعالیت ها روزمره و دانشگاهی گفت: این سجایای اخلاقی و توانمندی های تخصصی برای هر کسی که وارد عرصه تحقیق و پژوهش می شود ضرورت دارد و لازم است تا قبل از اظهار نظر هائی که می تواند باعث گمراهی دیگران شود از صحیح بودن روش علمی، مشاوره با متخصصان امر و رعایت صداقت و امانت در تبدیل داده ها به گزاره های علمی اطمینان حاصل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از مجموعه اعضاء هیئت علمی و کارکنان دانشگاه گفت: با تلاش های محققین و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موفق به کسب دستاوردهای بزرگ و مهمی در حوزه بهداشت و سلامت شده ایم که این دستاوردها منجر به ارتقا خدمات شده و نتایج مطلوب و اثرات مثبت آن بر سلامت مردم محسوس و ملموس است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در ابتدای این برنامه با بیان اینکه نگرش رئیس دانشگاه حمایت از توسعه زیرساخت ها در حوزه پژوهش و فناوری بوده است گفت: افتتاح آزمایشگاه تخصصی سلولی و مولکولی در آزمایشگاه جامع تحقیقات نقش تاثیر گذاری در تشخیص موارد ابتلاء به ویروس کووید-19 داشته است.
دکتر نور محمد بخشانی با بیان این مطلب که ازابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 167 طرح تحقیقاتی در دانشگاه مصوب شده است که از این تعداد 38 طرح مربوط به کووید 19 می باشد گفت: امیدواریم با استفاده از ظرفیت های بالای پژوهشگران و محققین دانشگاه بتوانیم سبب افزایش دستاوردهای علمی گردیم.
وی در خصوص رتبه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بین سایر مراکز علمی کشور نیز گفت: در آخرين ارزشيابي دانشگاه ها در حوزه ي پژوهشی موفق به کسب رتبه 21 کشوری و كسب امتياز ١٥٧.٥٣ در حوزه ي توليد علم در بین 69 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکي در کشور شده ایم.
دکتر نورمحمد بخشانی افزود: در حال حاضر ۶ عنوان مجله علمی که در پایگاه های معتبر علمی نمایه می شوند بصورت فصلنامه توسط دانشگاه منتشر می شوند و برای تقویت زیر ساخت های پژوهشی و فناورانه، پارک فناوری سلامت دانشگاه نیز در حال تکمیل و تجهیز می باشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ارتقاء شاخص عملکرد حوزه پژوهش اشاره نمود و افزود: در این راستا بر اساس برنامه عملیاتی از امتیاز حدود 40 در سال 1396 به امتیاز 90 در سال 98 رسیده ایم که پیشرفت 125 درصدی را شاهد بوده ایم.
شایان ذکر است در این مراسم از 84 نفر از پژوهشگران منتخب و برگزیده سال 99 دانشگاه تجلیل به عمل آمد.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زاهدان
comment