معرفی هستههای پژوهشی

هستههای پژوهشی به عنوان واحدهای تخصصی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، نقش مهمی در پیشبرد علم و فناوری ایفا میکنند. در نشستی که با حضور خانم دکتر چهکندی مسئول هسته های تحقیقاتی دانشگاه برگزار شد، ضمن معرفی هسته ها به تشریح نوع فعالیت آنها پرداختند.
این هستهها معمولاً شامل گروهی از پژوهشگران و دانشجویان هستند که در زمینههای خاص علمی و تحقیقاتی فعالیت میکنند. هدف اصلی هستههای پژوهشی، ایجاد بستر مناسب برای انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی، تبادل دانش و تجربیات، و ارتقاء سطح علمی در حوزههای مختلف است.
در نهایت، هستههای پژوهشی به عنوان کانونهای نوآوری و خلاقیت، میتوانند به حل چالشهای علمی و اجتماعی کمک کرده و به پیشرفت کشور در عرصههای مختلف علمی و فناوری منجر شوند.
به گفته دکتر چهکندی در راستای اهداف پژوهشی کشور و تاکید بر انجام پژوهش های مسئله محور و محصول محور، هسته های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در دو حوزه ی مذکور از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کردند. هسته های مسئله محور در حال فعالیت در دانشگاه عبارتند از: هستهی سل، هسته بیماریهای تنفسی، هسته هپاتیت، هسته دیابت، هسته سلامت زنان و باروری، هسته بیماری های اعصاب و روان، هسته عفونتهای بیمارستانی، هسته هوش مصنوعی، هسته اعتیاد و هسته ی سلامت دربلایا.
در این هسته ها باتوجه به موقعیت جغرافیایی و همجواری با کشورهای همسایه، همچنین باتوجه به حضور اساتید متخصص در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، مسائل پژوهشی خاص و غیرقابل اغماضی وجود دارد که بستر مناسبی را برای انجام کارهای پژوهشی در استان فراهم میکند. علاوه بر هسته های مسئله محور، تعدادی هسته ی محصول محور در حوزه ی فناوری نیز مشغول به فعالیت شده اند. تمام هسته های پژوهشی کانون برنامه ریزی تحقیقات کاربردی با همکاری های گروهی هستند و در قالب آیین نامه ی تعریف شده ای فعالیت می کنند.
در پایان این نشست دکتر چهکندی ابراز امیدواری کرند تا با حضور و مشارکت اساتید، کارشناسان و دانشجویان علاقه مند به این حوزه های پژوهشی گام موثری در اجرایی و کاربردی کردن تحقیقات برداریم. از تمامی اساتید و پژوهشگران محترم جهت مشارکت در هسته های تحقیقاتی دعوت به همکاری میشود.
تلفن تماس جهت مشارکت و کسب اطلاعات بیشتر:09355961194
comment