مصاحبه با سرکار خانم سودابه هاشم زهی رییس گروه برنامه ریزی و ارزیابی مراکز و فعالیتهای تحقیقاتی(رییس اداره پژوهش)

1- لطفا خودتان را معرفی بفرمایید و اینکه سمت شما در دانشگاه چیست؟
با سلام و احترام سودابه هاشم زهی ، رییس گروه برنامه ریزی و ارزیابی مراکز و فعالیتهای تحقیقاتی(رییس اداره پژوهش) می باشم.
همکار زیرمجموعه : سرکار خانم زهره احمدی امین، کارشناس پژوهش.
2- لطفا وظایف اصلی اداره پژوهش دانشگاه را بفرمایید.
-کلیه امور پژوهشی مربوط به پایان نامه های هزینه بر، پایان نامه غیر هزینه بر، طرح هیات علمی،طرح کارمندان، طرح های وزارت متبوع، طرح های مشترک دانشگاهی و سازمانی خارج از دانشگاه ، مطالعات ماموریت محور و اثرگذار
-امور مربوط به طرحهای تحقیقاتی واصله از شوراهای پژوهشی دانشکدهها، مراکز تحقیقاتی، ESR دانشگاه و HSR دانشگاه و مراکز توسعه تحقیقات بالینی (شامل بررسی اولیه،داوری، ارجاع به کمیته اخلاق،طرح در شورای پژوهشی، مکاتبات لازم، تنظیم قرارداد، نظارت، پرداخت هزینهها و صدور پایان طرح )
-امور مربوط به حمایتهای مالی از فعالیتهای پژوهشی اعضای هیئت علمی و سایر پژوهشگران دانشگاه
-نظارت بر حسن اجرای فعالیت های پژوهشی بر اساس تقویم تعیین شده(جدول گانت)
-داوری طرح ها و پایان نامه های پژوهشی بالاتر از سقف مصوب دانشگاه و ...
-ایجاد ارتباط لازم با دانشگاه های داخلی و خارجی به منظور همکاری در امور پژوهشی و تبادل خدمات علمی
-جذب نیروی انسانی متخصص (هیات علمی پژوهشی و دانشجوی دکترای پژوهشی و ...)
-جذب نیروی انسانی متخصص مراکز تحقیقاتی ( سرباز نخبه ، دستیار پژوهش و ...)
-تعیین اولویتهای پژوهشی دانشگاه طبق ضوابط وزارت متبوع
-امور مربوط به کلیه شوراها و کمیته های معاونت و انجام اقدامات لازم در جهت برگزاری، ابلاغ و اجرای مصوبات آن ( شورای پژوهشی، شورای مشترک با تحصیلات تکمیلی ، کمیته مالی و ...)
-امور جاری حوزه مدیریت توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه (تنظیم گواهیها، معرفینامهها، تهیه گزارش و ...)
-تدوین پیش نویس آئین نامه ها و دستورالعمل ها به منظور طرح و تایید در شورای پژوهشی دانشگاه ( پسا دکترا ، نظارت ، گرنت های تحقیقاتی و ...)
-سایر امور محوله از سوی معاونت محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه
3- با توجه به گستردگی حیطه کاری اداره پژوهش، لطفا در مورد مدیریت امور محوله توضیحاتی بفرمایید.
به جهت ایجاد نظم و رضایت ارباب رجوع تمامی کارها اولویت بندی و فرد انجام دهنده هر کار مشخص می باشد.اولویت اول ما انجام امور مربوط به دانشجویان و اعضای هیات علمی ، سپس مکاتبات اداری دارای تاریخ انجام و در نهایت گزارشات و مکاتبات واصله می باشد.
4- لطفا در مورد همکاری های پژوهشی با سایر معاونت های دانشگاه توضیحاتی بفرمایید.
به جهت ارتقای کمی و کیفی فعالیت های پژوهشی یک سری از اختیارات پژوهشی به معاونت بهداشتی در قالب طرحهای HSR (شورای پژوهشی تحقیقات نظام سلامت) و معاونت آموزشی طرحهای ESR (شورای پژوهش در آموزش) و مراکز توسعه تحقیقات بالینی (بیمارستانها) واگذار شده است و طرحهایی با مضامین فوق از طرف آن واحدها دریافت و سپس وارد چرخه اداره پژوهش و کسب کد اخلاق و تنظیم قراراداد و ...می شود .
5- توضیحاتی در خصوص همکاری با سایر دانشگاهها و سازمانها بفرمایید.
همکاری فی مابین در قالب فعالیتهای پژوهشی مشترک و با عقد قرارداد و تفاهم نامه و بر اساس حفظ منافع دو طرف و طبق مفاد آیین نامه تحقیقات و فناوری در این معاونت صورت می پذیرد.
6- در خصوص ایده های جدید و نوآوری حیطه کاری خود بفرمایید.
با توجه به تنوع فعالیتهای پژوهشی ما نیز ناگزیر به نوآوری چه در عرصه سامانه ای و یا دستورالعمل ها و فرم ها طبق ضوابط دانشگاه و وزارت متبوع می باشیم و کلیه روند فعالیتهای پژوهشی در سامانه پژوهان صورت می گیرد و بصورت مکرر در حال ارزیابی و طراحی فرمهای جدید در این سامانه هستیم .و هم چنین به جهت سهولت کار پیش نویس کلیه مکاتبات بصورت فایل word از طرف این اداره طراحی و در اختیار دانشکده ها و مراکز قرار گرفته است که می توان به فرمهای داوری، نظارت، تعهد مقالات، معرفینامه،فرمهای دکترا و ... اشاره داشت.
7- منظور از جذب نیروهای متخصص انسانی چیست؟
با توجه به اهداف وزارت متبوع هر ساله فراخوان هایی در جهت جذب و پذیرش نیروی انسانی متخصص در مراکز تحقیقاتی اعلام میشود و از این موارد می توان به سرباز نخبه ، دستیار پژوهش و ...اشاره کرد که انجام امور این عزیزان از طریق این اداره صورت می پذیرد.
8- نظارت بر حسن اجرای آیین نامه ها و رفع اختلاف فی مابین همکاران فعالیتهای پژوهشی چگونه می باشد.
نظارت بر حسن اجرای آیین نامه ها و حل اختلاف فی مابین همکاران طرحهای پژوهشی به مدیر تحقیقات/فناوری و شورای پژوهش دانشگاه ارجاع میشود.
9- از برنامه های تشویقی معاونت جهت ارتقای کیفیت پژوهش بفرمایید.
در این خصوص می توان به واگذاری 12 نوع گرنت تحقیقاتی به اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان و نیز یکسری همکاری ها با اعضای هیات علمی 0 و 1 مقاله در خصوص تشویق به مقاله نویسی و همکاری در طرحهای تحقیقاتی اشاره داشت.
comment